Povpraševanje: 01 / 242 00 00 info@avantura.si Obiščite nas na: Facebook
Nazaj na seznam ponudb
Rezervacija
Pokličite nas
01 242 00 00
ponedeljek - petek
09.00-12.30 in
13.30-17.00

ali nam pišite na info@avantura.si
Uporabi filter

Število oseb


od 0€
Preveri ponudbo

1. dan: SLOVENIJA - PORTOGRUGARO IN CAORLE - SLOVENIJA

V jutranjih urah se bomo najprej odpravili proti Portogruaru, ki leži na obeh bregovih reke Lemene in s svojimi kanali, mostovi, arkadami, gotsko-renesančnimi palačami in ozkimi ulicami spominja na slavne Benetke. Staro mestno jedro je sicer majhno, vendar polno zanimivosti. Videli bomo katedralo, viseči romanski zvonik, gotsko mestno hišo, vodnjak z žerjavi, ki so simbol mesta, Ribiško kapelo, obnovljena mlina in mestna vrata. Ob prazniku mestnega zaščitnika sv. Andreja se mesto ogrne v praznično podobo. Sejem škornjev in gosi so trgovci iz mesta in okolice v novejšem času obogatili z različnimi rokodelskimi izdelki in kulinaričnimi dobrotami, ki jih ponujajo na glavnih mestnih trgih. Praznovanje oziroma šagro pa vsako leto obogati bogat kulturno-etnografski program, ki se odvija po slikovitih mestnih ulicah. Korak v preteklost pa bomo napravili ob obisku letovišča Caorle, ki je bil v rimskem času pristanišče rimske kolonije Concordie. Ogledali si bomo romansko katedralo z nenavadnim okroglim zvonikom iz 10. stol. Nato pa se bomo sprehodili ob obali do Marijine cerkvice, katere stolp služi tudi kot svetilnik. Pot nam bodo krasili najrazličnejši reliefi, ki so jih umetniki izklesali v skale morskega valobrana in tako še polepšali promenado ob morju. V adventnem času se trgi in ulice pisanih Caorl odenejo v praznično razpoloženje s stojnicami in božičnim okrasjem. Na poti proti domu, pa se bomo ustavili še v Gradežu, ki se v drugem vikendu decembra prelevi v “božični otok” z razstavami jaslic, pouličnimi umetniki, animacijami za otroke, koncerti … V Slovenijo se bomo vrnili v večernih urah.

Cene in odhodna mesta

 • MOŽNA ODHODNA MESTA (min. 20 potnikov):

Lendava, Murska Sobota, Maribor, Celje, Trojane, Ljubljana, Kranj, Jesenice (Hrušica), Krško, Brežice, Novo mesto, Koper, Sežana, Ravbarkomanda, Nova Gorica, Ajdovščina.
Za lažje iskanje izletov glede na željeno vstopno mesto uporabite iskalnik VSTOPNO MESTO.
Za večje skupine (min. 20 potnikov) po dogovoru potrdimo tudi dodatna vstopna mesta, ob doplačilu.

 • POMEMBNO:

Posamezna vstopna mesta so zagotovljena ob najmanj 20 prijavljenih potnikov na posamezen vstop.
V primeru, da željenega vstopnega mesta zaradi premajhnega števila prijavljenih potnikov ne uspemo zagotoviti, se prijava samodejno prestavi in potrdi na najbližje zagotovljeno vstopno mesto.

 • CENA:

Cena izleta je odvisna od vstopnega mesta.

 • SPLOŠNI IN POSEBNI POGOJI:

Splošni in posebni pogoji in navodila ter podrobne informacije v zvezi s potovanji so sestavni del programa/pogodbe o potovanju in so vam na voljo kot tiskana priloga v vseh Palminih poslovalnicah in na spletni strani www.palma.si/splosni-pogoji/

OPOMBA:

*7., 14., 21. in 26. decembra ni Andrejevega sejma, tako da se bomo praznični atmosferi predali v Caorlah in Gradežu, kjer je organiziran božični sejem.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potniki 9 € po osebi.
 • na posameznem avtobusu med 25 in 34 potniki 18 € po osebi.

POPUSTI ZA OTROKE DO 12 LET Z DVEMA ODRASLIMA: 10% na osnovno ceno.

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz po programu
 • zunanje oglede po programu
 • spremstvo in organizacijo izleta.
Osvežujem. Prosim počakajte ...
 • Termin
  Soba
  Odhodno letališče
  Cena
  Ponudba žal ni na voljo.