Povpraševanje: 01 / 242 00 00 info@avantura.si Obiščite nas na: Facebook
Nazaj na seznam ponudb
Rezervacija
Pokličite nas
01 242 00 00
ponedeljek - petek
09.00-12.30 in
13.30-17.00

ali nam pišite na info@avantura.si
Uporabi filter

Število oseb


Rimske Toplice
od 0€
Preveri ponudbo
Prevod trenutno ni na voljo

Več za vas

· brezplačen WiFi povsod v hotelu, tudi v sobah in na bazenih
· prost vstop v bazenski kompleks
· brezplačno pitje termalne vode iz Amalijenega vrelca
· brezplačna uporaba kopalnega plašča in copat
· brezplačno zunanje hotelsko parkirišče (garaža z doplačilom)

Več za vas

· brezplačen WiFi povsod v hotelu, tudi v sobah in na bazenih
· prost vstop v bazenski kompleks
· brezplačno pitje termalne vode iz Amalijenega vrelca
· brezplačna uporaba kopalnega plašča in copat
· brezplačno zunanje hotelsko parkirišče (garaža z doplačilom)

Iz zapiskov Sončkovega ambasadorja

Večno mlade nimfe
Več kot 2000 let tradicije, ki sega v rimske čase, so najbrž že davno prej obudile nimfe, ki so še pred Rimljani živele v tukajšnjih vrelcih in ostale večno mlade. So tukaj še danes?

S tokom zdravja
Termalna voda je ena najbolj zdravilnih pri nas. Za kosti, kožo, dihala, želodec. In za dušo, mir v srcu, lepoto v očeh, nasmeh. Trije med seboj povezani hoteli tvorijo oazo miru.

V harmoniji
Bazeni v rimskem stilu so uglašeni z vsemi, ki so prišli nabirat mir. Ni toboganov in bučne glasbe iz zvočnikov. Mir iz gozda se je preselil v hotele.

BLIŽNJI PARK SILI K NEBU Z ORJAŠKIMI SEKVOJAMI. SPREHOD MED EKSOTIČNIMI RASTLINAMI Z VSEGA SVETA POMIRJA.

Opis

Zdraviliški dvor je del hotelskega kompleksa, ki obsega tudi hotela Rimski dvor in Sofijin dvor. V osrčju Rimskih Toplic, ob gozdu in s pogledom na Savinjo boste našli prostor zase.

Pravijo, da so zasluge vseh dosedanjih ozdravitev pripisali kar večno mladim nimfam, ki naj bi prebivale v termalni vodi. Kakšne blagodejne učinke prinašata vrelca iz globine skoraj 1000 m pod površjem, pa preizkusite sami. Prepustite se zdravilnim vrelcem in si povrnite energijo za vsakdan. Pričakujeta vas Wellness center in Dežela savn. Zaplavate lahko v notranjih ali zunanjih bazenih, na terasi pa pridobite barvo.

Napolnite svoja pljuča s svežim zrakom bližnjih gozdov, občudujte okolico skozi tek – prav presenečeni boste, ko boste ugotovili, da tukaj domujejo svetovno znane orjaške sekvoje ali mamutova drevesa, kanadska čuga, japonska hiba, cipresa, tisa, kalifornijska cedra … Če vas niso prevzeli mogočni in veličastni dvori, pa skočite do Celjskega gradu ali pokukajte kar v jedro Rimskih Term.

V hotelu Zdraviliški dvor je 76 sodobno opremljenih sob. Po skupnih prostorih in v hotelskih sobah vas bodo spremljali latinski reki. Le kaj vam govori napis nad vašim vzglavjem? Je bil res izbran naključno? V klimatiziranih sobah je LCD TV, minibar in brezplačen WiFi.

Ne veste kaj bi jedli? Mmmm … iz samopostrežne restavracije, kjer vam bodo pripravili dobrote za zajtrk in večerjo, res diši. Ko tekom dneva zagode lakota, je tukaj À la carte restavracija Sofija – povprašajte po lokalnih dobrotah. Poiščite še pitnik termalne vode in se naužijte te zdravilne vode.

Bazeni in wellness

Za vodne užitke je na voljo 450 m² vodnih površin v stilu izvirnih rimskih kopališč: notranji bazen (32 °C), 4 notranji masažni bazeni (34 °C), zunanji panoramski bazen (32 °C), 3 zunanji masažni bazeni (34 °C) – vsi so odprti celo leto.

Wellness center Amalija obsega Deželo savn Varinia (finska, turška, infrardeča, solna, bio - zeliščna savna in notranji hladni ter notranji masažni bazen s termalno vodo), fitnes center, Beauty Salon in kopeli vodnih nimf (starodavne kopeli).

Sobe

 • DS2 (single use):
 • DS2-3: dvoposteljna soba, 23–27 m²; kopalnica s prho, sušilnik za lase, klimatska naprava, LCD TV, telefon, minibar, sef, brezplačen WiFi, možnost dodatnega ležišča
 • DS3 (1/2+1): dvoposteljna soba, 23–27 m²; kopalnica s prho, sušilnik za lase,klimatska naprava, LCD TV, telefon, minibar, sef, brezplačen WiFi, možnost dodatnegaležišča
 • ES1: nastanitev ene osebe v dvoposteljni sobi (single use); kopalnica s prho, sušilnik za lase,klimatska naprava, LCD TV, telefon, minibar, sef, brezplačen WiFi

Koristne informacije

Prijava: po 14h (javiti pozen prihod), odjava: do 10h.
Kartice: Mastercard, Visa, Diners Club, Maestro.
Prednosti: pitje termalne vode iz Amalijevega vrelca; pestra ponudba rekreativnih, sprostitvenih in družabnih animacijskih vsebin. Rekreativne skupinske vadbe za telesno zdravje in energijsko revitalizacijo (joga, Indian Balance, Thi Chi, zumba), pohodne in sprehajalne poti, namizni tenis. Možnost menjave večerje za kosilo (s predhodno najavo). Hotel je prilagojen invalidom, na voljo so 4 sobe za invalide.
Z doplačilom: kosilo, garaža: 5 €/dan (do 1.12.2022), 8 €/dan (od 1.12.2022), otroška posteljica: 8 €/dan (na povpraševanje), savna (2 x dnevno vstop): med tednom 13 €, sobota in nedelja 15 €; romantična večerja v À la carte restavraciji Sofija; najem koles.
Omejitve: psi niso dovoljeni; število parkirnih mest na zunanjem parkirišču je omejeno. Centralni bazenski kompleks (4. nadstropje hotela Rimski Dvor) bo v terminih od 29.5.-2.6.2023 in 18.9.-22.9.2023 zaprt, zaradi vzdrževalnih del. Kopanje bo možno v bazenu, ki se nahaja v 3. nadstropju hotela Rimski Dvor, dežela savn Varinia bo obratovala nemoteno.

Taksa in prijava


PLAČILO PRI RECEPCIJI: turistična taksa 2,50 €/osebo na dan (otroci:-100% do 7 let, -50% 7-18 let) + enkratna prijava 3 €/osebo na bivanje (otroci: -100% do 14 let).
Osvežujem. Prosim počakajte ...
 • Termin
  Soba
  Odhodno letališče
  Cena
  Ponudba žal ni na voljo.