Novoleto na Siciliji

posebno letalo

Že od


PROGRAM

Palermo, Catania, Taormina, Sicilija, Italija

1. DAN
LJUBLJANA - PALERMO - MONREALE - VZHODNA OBALA (CATANIA) večerja, nočitev 

Polet posebnega letala iz letališča JP Ljubljana proti letališču v Palermu. Po pristanku sledi vožnja v bližnje Monreale. Ogled mesteca s slikovitimi pogledi na Palermo in ogled znamenite saracensko - normanske stolnice iz 12. stoletja(UNESCO), s čudovitimi mozaiki. Nadaljevanje vožnje na Catanijsko obalo in nastanitev v hotelu. Po želji sprehod po letoviški promenadi. Večerja in nočitev.

2. DAN
ETNA - TAORMINA zajtrk, večerja, nočitev 

Ob lepem vremenu vzpon na Etno, najvišji evropski vulkan in simbol Sicilije*. Posebej zanimivo bo spreminjane vegetacijskih pasov do višine 1900 metrov. Po želji in ob doplačilu vzpon z gondolo do 2500m in terenskimi vozili do višine 2900m, kjer se bomo v spremstvu gorskih vodnikov sprehodili okoli trenutno najzanimivejših predelov vulkana.** Nadaljevanje v Taormino, bisera vzhodne obale. Informativni sprehod po mestnem središču in po želji ogled grško-rimskega teatra. Nekaj časa bo namenjenega individualnim sprehodom ter posedanju v enem izmed številnih gostiln ali barov. Potrebno bo poskusiti granito. Vrnitev v hotel in priprave na najdaljšo noč v letu. Silvestrovanje v hotelski restavraciji.  *V primeru mraza, dežja ali sneženja ogled Etne ni možen.

3. DAN
CATANIA – AGRIGENTO (DOLINA TEMPLJEV) - PALERMO, zajtrk, večerja, nočitev 

Dan bomo začeli z ogledom znamenitosti Catanie. Hči Etne, mesto, ki ga krasi več lepo ohranjenih baročnih zgradb, je danes pomembno trgovsko in prometno središče z univerzo in vrsto znanih meščanov. Predlagamo vožnjo s turističnim vlakcem, ki vas bo popeljal po širšem središču mesta. Mesto je znano po svojih slaščičarnah. Nato nas bo pot vodila skozi središče otoka, mimo Enne ( balkon Sicilije) v bližino Agrigenta. Dolina Templjev (UNESCO), nekdanje antično mesto Akragas je do današnjih dni ohranilo svoj šarm. O nekoč mogočnem in bogatem mestu pričajo ostanki antičnih templjev in drugih gradenj. Med njimi najbolj izstopa Concordia tempelj ali tempelj sprave. Ob spremstvu lokalnega vodnika se bomo vrnili v čase, ko so svetu vladali bogovi vzeti iz narave. Med sprehodom pa bomo spoznali tudi nekatere zanimive rastline.

4. DAN
PALERMO-LJUBLJANA, zajtrk 

Zajtrk. Palermo, mesto divjih strasti, neustavljivega šarma in mesto,ki se izreka za mir. V mestu, ki so ga ustanovili Feničani so svoje sledi pustili Arabci, Normani, Francozi, Španci…Tu vam nikoli ni dolgčas. Panoramska vožnja po mestu in sprehod po trgih Bellini, Pretoria, Quattro Canti, mimoštevilnih fontan, cerkva in veličastne normanske palače. Po ogledu vseh glavnih znamenitosti bo čas za “DOLCE E FAR NIENTE”. Še nekaj časa,torej, za uživanje v barvitosti okusov sicilijanske kuhinje, slastnih slaščicah, sladoledov, kave, sprehodih… Še poslednji cannolo siciliano… Sledi vožnja na letališče in polet v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: Letalski prevoz s posebnim letom Ljubljana-Palermo-Ljubljana, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze po programu, dva polpenziona in ena nočitev z zajtrkom (31.12.) v hotelih 3/4*, silvestrska večerja, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacije potovanja. 

 

DOPLAČILO: manj kot 45 potnikov in minimalno 35 potnikov 30 €

TURISTIČNA TAKSA v hotelu pribl. 2-3 € na osebo na noč.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 89 €.

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: vstopnine pribl 40 €

POPUSTI: otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 15 %.


Datum Trajanje Storitev Cena

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.