Apulija&Bazilikata

fly & drive


APULIJA & BAZILIKATA

 

Mogočne romanske katedrale, nenavadni truliji, starodavni gradovi, skrivnostna mesta in nepozabni nasadi pomaranč, oljk in trte. Spoznali boste kako se še danes prepletata grški običaji in italijanska kultura, kakšen vpliv ima Grčija v italijanski kuhinji, ugotavljali boste koliko je še vedno grških besed v njihovem dialektu. Presenečeni boste kako lepa so prostranstva Bazilikate s svojimi starodavnimi mesteci na vrhu gričov, ki vas bodo kot orli z višin opazovali, kako se boste potikali po krajih, kjer se je čas praktičo ustavil že veliko, veliko let nazaj. 

To in še veliko več vam bo pričarano na vašem potovanju po teh dveh prekrasnih deželah na jugu Italije, deželah kjer na kamnitih tleh uspeva odlično vino in kjer zaradi svoje odmaknjenosti in južne lege, na srečo, turisti še niso začeli masovno oblegati. Od tu izhaja znameniti ples »tarantela«, tu je eno najlepši baročnih stvaritev Evrope, mesto Lecce, tu se skriva od boga pozabljeno mesto Craco, le tu so ljudje še nedavno tega živeli v podzemnih jamah in le tu vas domačini pozdravljajo z »Tutti felici?«, vsi srečni? 

Vožnja za avtom je tu enostavna, kraji so lepo označeni, avtoceste se ne plačujejo. Testenine so božanske, vino je poceni in dobro, le navaditi se je treba, da imajo popoldansko siesto, kar pomeni, da je večina lokalov in trgov zaprtih do poznega popoldneva.

Datume izberete vi, mi pa vam uredimo vse ostalo…od a do ž J!

 

Okvirni program:

1.       DAN: večerni polet iz Trsta, BARI

2.       DAN: POLIGNANO A MARE-ALBEROBELLO-OSTUNI

3.       DAN: LECCE

4.       DAN: MATERA

5.       DAN: PISTICI-CRACO-MATERA

6.       DAN: CASTELMEZZANO

7.       DAN: CASTEL DEL MONTE-TRANI-BARI, večerni polet nazaj v trst

 

 

CENA na osebo A SEZONA v obdobju april-maj, september-oktober:   499 €

CENA na osebo B SEZONA v obdobju junij-julij:                                 589 €

CENA na osebo C SEZONA v obdobju avgust:                                    679 €

Vključuje:

·         letalski prevoz z vključeno ročno prtljago 10 kg

·         najem avtomobila (Fiat Panda ali podobno) za celotni čas, z neomejenimi kilometri in polnim kaskom, brez odbitne franšize (voznik mora obvezno imeti s seboj kreditno kartico katero bodo bremenili za garanacijo)

·         nočitve po programu v hotelih/penzionih 2-3* z vključenimi zajtrki

·         izdelavo/spremembe programa glede na vaše želje

Doplačilo:

·         zavarovanje v primeru odpovedi

·         nezgodno zavarovanje

·         podaljšanje programa

·         avto višje kategorije

·         hoteli višje kategorije


Datum Trajanje Storitev Cena

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.