Zanzibar

ogedi in počitnice

Že od 1445 €


ZANZIBAR

 

 Spoznajmo romantičen in kar malce nostalgičen otok Unguja, kakor domačini imenujejo rajski Zanzibar

 

1.DAN, 23. FEBRUAR 2022:
Odhod iz enega izmed bližnjih letališče preko Istanbula ali Dohe ali Dubaja proti Zanzibarju.

2. DAN, ZANZIBAR – STOWN TOWN:
V jutranjih urah je predviden pristanek na Zanzibarju. Po opravljenih carinskih forrmalnostih (slovenski državljani za vstop v Tanzanijo/Zanzibar potrebujemo vizum, ki se ga pridobi neposredno na letališču in stane 50,00 USD) nas bo ob izhodu iz letališča pričakal naš vodnik in skupaj se bomo zapeljali do bližnjega glavnega mesta otoka – Stown Town. Namestitev v hotelu Al Minar ali podobnem, ki se nahaja v samem jedru mesta. Kasneje bomo v „Kamnitem mestu”, ki naj bi bil edini zgodovinski kraj jugovzhodne Afrike pričeli z odkrivanjem tega otoka začimb. Stone Town je kulturno središče otoka in hkrati staro mestno jedro mesta Zanzibar City, ki leži na zahodni obali otoka. Stone Town je ime dobil po mnogih večnadstropnih stavbah iz kamna, ki sooblikujejo stari del. Te stavbe dejansko niso zidane iz kamna, temveč iz malte in lomljenih koral. V tistem času so bile korale dober gradbeni material in so bile tudi najbolj dostopne, a hkrati so imele tudi slabo lastnost, saj so se hitro poškodovale. Nekatere stavbe so tako v izredno slabem stanju, zato se oblasti, ki skrbijo za ohranjanje dela Stone Town, trudijo, da bi jih restavrirali in s tem obdržali nekdanjo slavo mesta. V mestu je še vedno viden stil iz 19. stoletja, ko je bil Zanzibar pomembno trgovsko središče v Indijskem oceanu. Mestno veduto bogatijo veliki bazarji, mošeje, valovite in ozke ulice, visoke arabske stavbe, 2 katedrali in preko 50 mošej. Zanzibar spada med zaščitena območja svetovne dediščine. In tako je tudi Stown Town ena izmed destinacij, ki jih turisti ne bodo pozabili.
Iz našega hotela bomo peš pričeli z raziskovanjem neverjetne zgodovine in multikulturnosti otoka. Najprej se bomo ustavili na sadni tržnici, ki so jo odprli leta 1904, danes pa se ponaša z raznoliko ponudbo tropskega sadja in začimb. Nato si bomo ogledali anglikansko katedralo v Mkunazini, ki je bila zgrajena leta 1874 na območju, kjer se je nekoč trgovalo s sužnji. Vodnik nam bo povedal več o suženjski zgodovini mesta in nam razkazal kraje, kjer se je barantalo s cenami sužnjev. Odpravili se bomo proti zanzibarskemu Narodnemu muzeju, ki ga imenujejo tudi Spominski muzej miru. Muzejske zbirke razkrivajo naravno zgodovino otoka in hranijo veliko število artefaktov. Podali se bomo na sprehod po vrtovih Forondhani Gardens, kjer bomo lahko videli stavbo, kjer je nekoč uradoval Britanski konzulat. Sem sta velikokrat prišla urejat administrativne zadeve pred začetkom ekspedicij tudi znana raziskovalca Dr. Livingston in Stanley. Raziskali bomo staro trdnjavo in najvišjo stavbo na Zanzibarju, Hišo čudežev, ki jo je dal postaviti Sultan, da bi se v njej urejalo administrativne zadeve in kjer bi organizirali razne slovesnosti. Nato se bomo sprehodili po ozkih ulicah, kjer bomo iskali stare stavbe, ki po večini dosegajo že več kot 150 let. Na koncu se bomo odpravili še do Marahubija, kjer bomo videli ruševine palače Sultana Barghasha. Pred rojstno hišo legendarnega pevca skupine Queen Freddieja Mercurrya, se bomo lahko poklonili njegovi nesmrtni slavi. Prihod nazaj v hotel. V večernih urah se bomo v parku Forodhani, ki se zvečer spremeni v nočno tržnico in kjer na stojnicah zaduši po njihovih dobrotah čudili neverjetnemu, vendar prijetnemu vrvežu. Prihod nazaj v hotel.

3. DAN,: STOWN TOWN – VRT ZAČIMB – GOZD JOZANI – STOWN TOWN:
Zajtrk. Ta dan nas bodo na enem izmed vrtov začimb poučili, kako že desetletja vzgajajo številne začimbe, zelišča ter sadje in po katerih Zanzibar še vedno slovi. Pokazali nam bodo, da so nageljnove žbice plod visokih dreves, da skorja cimetova diši drugače kot cimetova korenina in še in še,…. Kasneje bomo vstopili v edini narodni park na otoku “Jozani Forest”, ki z vsega le 50 km” prekipeva od življenja v vseh njegovoih oblikah. Tukaj rastejo neverjetno visoka in tudi zdravilna drevesa, tukaj se raztezajo področja mangrov, ki nudijo dom različnim vrstam rakovic, Gozd Jozani je tudi miren dom zelo redki vrsti Rdeči Colombus opici in še bolj redki in endemični vrsti opic Skyes. V gozdu prebivajo tudi Zanzibarski leopardi. cibetovke, antilope, grmičasti prašiči, različne vrste metuljev ter ptic. Polni novih vtisov se bomo vrniki nazaj v Stown Town. Nočitev.

4. DAN,: STONE TOWN:
Zajtrk. Prosto. Ta dan lahko izkoristite in se za doplačilo podate na celodnevno avanturo in sicer na »Blue Safari«.Po zajtrku vas bo angleško govoreč vodnik pričakal v hotelu in vas odpeljal na jugozahodni del otoka, v vasico Fumba, kjer boste lahko v kristalno čisti vodi in na enem izmed najlepših mest za snorklanje zaplavali in občudovali bogat podmorski svet. Lahko se boste namakali v laguni, kjer neprehodne korenine mangrov nudijo zatočišče mnogim morskim živalim. Kasneje se boste vkrcali na tipično jadrnico imenovano Dhow, kjer boste med plovbo uživali v morskem kosilu. Ustavili se boste na neokrnjeni plaži, obdani s koralnim grebenom, ki kar vabi, da ga med snorklanjem raziščete. Na plaži boste lahko splezali na 200 let star kruhovec, od koder se vam bo odprl pogled na turkizno morje. Naslednja postojanka bo na otočku Kwale. Z malce sreče boste kasneje zaplavali z delfini,…V pozno popoldanskih urah se boste vrnili nazaj v Stown Town. Nočitev.

5. DAN, STOWN TOWN-NUNGWI:
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in aktivnosti. Za doplačilo se lahko odločite izlet na jug otoka in doživite čudovito avanturo in  plavanje z delfini alii zlet in kopanje na znameniti vzhodni obali Jambiani Beacha ali pa se odločite za poldnevni izlet na  Prison Island. Otok je bil včasih arabsko postajališče za uporne sužnje. General Matthews ga je kasneje spremenil v zapor, čeprav ga kot takega niso nikoli uporabljali. Na otoku lahko danes občudujete kopenske želve velikanke. Otok lahko raziščete v poldnevni ekskurziji iz Stone Towna, saj je idealen kraj za sproščujoče sprehode. Prav tako vas bo presunil pogled na sam Stone Town,. Najprej se boste podali na kratko vodeno turo, nato pa boste prosti. Lahko se boste kopali v kristalno čisti vodi ali se potapljali in občudovali koralne grebene. Vrnitev nazaj v Stown Town. Pozno popoldne sledi transfer n asever otoka. Nastanitev v hotelu in nočitev.

6. – 8. DAN: NUNGWI:
Zajtrk ter prosto za uživanje, kopanje....

9. DAN: NUNGWI – LETALIŠČE:
Zajtrk ter prosto do pozno večernega odhoda proti letališču in polet preko Istanbula, Dohe ali Dubaja v Evropo.

10. DAN: 04. MAREC 2022:
V jutranjih urah je predviden pristanek na enem izmed bližnjih letališč.

 

 

CENA ARANŽMAJA NA OSEBO:  1445 € min 15 pax  

DOPLAČILO MANJŠA SKUPINA 100 €
KALKULACIJA JE NAREJENA NA DAN: 09. NOVEMBER 2021, 1 EUR = 1, 175 USD

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO:
navedeni letalski prevozi, letališke pristojbine v Evropi in Afriki, nastanitev v hotelu z zajtrkom,  privatni prevozi po Zanzibarju, poldnevni ogled mesta, celodnevni izlet začimbe in jozani, vstopnine in lokalne takse, slovenski vodja poti, lokalni vodnik ter organizacijski stroški.

 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine

  • Enoposteljna soba 130 €
  • Izlet plavanje z delfini 40 €
  • Izlet Jambiani beach 40 €
  • Izlet otok zapornikov 45 €
  • Blue Safari 60 €
  • nezgodno zavarovanje CORIS in zavarovanje odpovedi EUROPAISCHE-vkjučuje Covid


OBVEZNA DOPLAČILA: Tanzanijski vizum 50 $,  pridobi se ga na meji ob vstopu na Zanzibar Tanzanijo.

 

V kolikor bi želeli več časa preživeti na plaži in se predati počitku,  vam lahko prilagodimo program, kakor tudi izbiro nastanitve po vaših željah.

 


Datum Trajanje Storitev Cena
Feb. 23, 2022 10 dni Po programu 1445 €

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.