Slovaška za aktivne

Že od 580 €


NARAVNI ZAKLADI SLOVAŠKE

Izlet za aktivne

20.6.-26.6., 29.8.-4.9.2020

1. Dan:
Odhod kombija iz Ljubljane v jutranjih urah. Pot nas bo popeljala mimo Gradca, proti Dunaju in tik za tem smo že na Slovaškem. Prvi postanek bomo opravili v Bojnicah kjer nas čaka najbolj atraktivni srednjeveški grad na Slovaškem. Okolica se ponaša z najstarejšo lipo na Slovaškem. Še posebej navduši bogato in raznoliko opremljena notranjost, ki ji je dal pečat poslednji lastnik iz dinastije Palfy. Naslednja postaja bo nepozabna vasica Čičmany - najbolj prepoznavna slovaška vasica, ki slovi kot slikovito etnografsko območje s starodavnimi ljudskimi običaji, folkloro, oblačili, vezeninami, predvsem pa s prav posebno vaško arhitekturo – poslikanimi hišami. Vas je ostala ena redkih nedotaknjenih vasi na območju Evrope, ki je ohranila lokalni ljudski slog arhitekture in živo tradicijo, na katero so Čičmanci še kako ponosni. Nočitev v Liptovskem Mikulašu ki je bilo v 19. stoletja pomembno središče slovaških nacionalno-političnih teženj.

2. Dan:
Po zajtrku bo čas za aktivno spoznavanje slovaških naravnih lepot – Slovenskega raja, ki je eden najlepših pokrajinskih predelov Slovaške z vrsto značilnih kraških pojavov. Mi bomo spoznali Sucho Belo, ki  je največja in najbolj znana soteska v slovaškem raju. Pohodništvo je bolj zabavno z uporabo lestve, verig, pločnikov in mostov, ki vam pomagajo pri krmarjenju po potokih in slapovih, ko se pot potujete po poti. Dobri pohodniški čevlji so nujno potrebni za navigacijo s spolzičnimi kamni.  Čaka nas 3-4 ure akcije. Dan zaključimo v Tatranski Lomnici, prijetnem gorskem kraju, obdanem z Visokimi Tatrami. Nočitev.

3. Dan:
Po zajtrku bomo dan namenili pohodniškim aktivnostim. Z gondolo se bomo zapeljali do Skalnatega plesa, kjer se bo začela naša pot. Ob nepozabnih razgledih bomo prečili gorski hrbet in se čez sedlo strmo spustili v do koče pri čudovitem Zelenem jezeru (cca 3 h). Po zasluženem počitku nas čaka prijeten blagi spust v dolino (cca 2 h). Za nami bo kakšnih 6 ur aktivnosti, tako da bo dan vsekakor potrebno zaključiti ob prijetni večerji v kakšni izmed številnih domačih gostilen.   

4.Dan:
Po zajtrku se bomo poslovili od Tatranske Lomnice, ne pa tudi od Visokih Tater. Pot nas bo vodila do bližnjega Štrbskega plesa (jezera), poznanega smučarskega središča in zdravilišča, ki ponuja obilo možnosti za pohajkovanje po bližnjih hribih (vrhovi sežejo vse do 2.500 m.n.v.) in čudoviti okolici jezera. Nočitev.

5.Dan:
Po zajtrku se bomo poslovili od gorskega zraka in se spustili v dolino. Najprej do Vlkolinca, slikovita vasice, ki je bila leta 1993 uvrščen na unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Je ena od desetih slovaških vasi, ki imajo status rezervata ljudske arhitekture. Je najbolj popolna skupina tradicionalnih lesenih hiš, značilnih za gorska področja. V vasi je več kot 45 hiš iz brun z dvema ali tremi sobami. Ohranjena sta tudi lesen zvonik in kapela iz 18. stoletja. Po nadaljujemo do Trenčina kjer so bomo povzpeli na mestni grad in si v starem mestnem središču privoščili kavico. Dan bomo zaključili v slovaški prestolnici Bratislavi.

6. Dan:
Zajtrk in ogled mestnih znamenitosti, ter prosto za samostojne oglede. Počasi se bomo poslovili od mesta, prihod domov v popoldanskih urah.

 

CENA: 580 € na osebo (izračunana na 7 prijavljenih oseb)

 

Vključuje:

·         Prevoz s kombijem po programu z vključenimi vsemi prevoznimi stroški (najem, bencin, parkirnine, cestnine)

·         5 nočitev z zajtrkom v penzionih/hotelih v dvoposteljnih sobah

·         Slovenskega voznika/vodnika

·         Vstopine v grad Bojnice, NP Slovensky Raj, gondolo na Skalnate Pleso, grad Trenčin

·         Izdelava programa

·         vodenje po programu.

Doplačilo:

·         50 € (če je prijavljenih 6 potnikov)

·         100 € (če je prijavljenih 5 potnikov)

·         Riziko odpovedi 35 €

·         Nezgodno zavarovanje 12 €


Datum Trajanje Storitev Cena
Aug. 29, 2020 6 dni Po programu 580 €

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.