Filipini

sever in jug

Že od


FILIPINI

Oglejmo si nenavadne kulture preprostih plemen, ki so še do nedavnega veljali za »headhunterje«, najlepše riževe terase in doživimo čudovite tropske plaže rajskih Filipinov

 

SKUPINSKO POTOVANJE

 

 1. DAN, 20.10.2018: POLET
  Iz enega izmed bližnjih letališč bomo poleteli proti prestolnici Manili. Obroki in pijača v letalu.
 1. DAN, 21.10.2018: MANILA
  V predvidoma večernih urah bomo pristal v Manili. Po opravljenih carinskih formalnostih (slovenski državljani za vstop na Filipine ne potrebujemo vizuma) se bomo odpeljali do hotela Sun Star Grand Hotel ali podobnega enake kategorije.
 1. DAN, 22.10.2018: MANILA - BANAUE
  Po zajtrku se bomo »spopadli« z ogledi filipinske prestolnice. Najprej se bomo podali v Intramuros – stari kolonialni del mesta z utrdbo Santiago in staro kamnito cerkvijo Sv. Avguština. Nadaljevali bomo sprehod po parku Rizal, ki je Filipincem zelo pomemben, saj se je ravno tam v zgodovini zgodilo veliko pomembnih dogodkov. Obiskali bomo še živahno tržnico v Quiapu, kitajsko pokopališče in četrt Makati, ki velja za finančno četrt Filipinov. V večernih urah se bomo z udobnim spalnim avtobusom odpeljali do osem ur oddaljenega hribovitega Banaue-ja.
 1. DAN, 23.10.2018: BANAUE – BANG AN – IFUGAO – BANAUE
  V  jutranjih urah bomo prispeli v simpatičen Banaue. Prevoz do bližnjega lodga, kjer bomo po krajšem počitju pozajtrkovali in se nato s tipičnim prevoznim sredstvom na Filipinih – jeepeneyem odpeljali do vasice Bang-An in nato naprej do vasi Ifugao, ki je znana po tipičnih riževih terasah, ki ležijo na 1.300 metrov nadmorske višine. Obisk ene od domačij, kjer nam bodo delno razkrili tudi skrivnosti plemena Ifigao. Nato se bomo odpeljali do vasi Batad, kjer bomo začeli s dvajsetminutnim trekingom med čudovitimi riževimi terasami, ki so stare preko 2.000 let in ležijo skoraj na 2.000 metrih nad morsko gladino in so pod zaščito UNESCO-a. Povratek v lodge in nočitev.
 1. DAN, 24.10. 2018: BANAUE – BONTOC – BONTOC – SAGADA – BANAUE
  Po zajtrku se bomo odpeljali proti cca 2 uri in pol oddaljenega slikovitega mesteca Sagada. Na poti se bomo ustavili na razgledni točki, kjer se nam bodo kot na dlani razkrile najlepše riževe terase na svetu. V Bontocu ne bomo izpustili obiska istoimenskega muzeja, ki hrani izvorne predmete in fotografije gorskih plemen. V Sagadi si bomo ogledala starodavne votline, kjer lesene krste visijo izpod skalnih previsov. Podali se bomo tudi v Samaguing jamo, kjer se največji navdušenci v naravnih bazenčkih jame tudi kopajo. V popoldanskih urah bomo spoznavali samo Sagado. Sledi prevoz v Banaue in nočitev v istem lodgu.
 1. DAN, 25.10. 2018: BANAUE – HAPAO – BANAUE – MANILA
  Zajtrk. Ta dan se bomo odpeljali proti Hapau, kjer se bomo navduševali nad tamkajšnjimi terasami, kjer riž gojijo že več ducat stoletij. Riževe terase Hapao so zato tudi uvrščene v naravno svetovno dediščino. Sledi prevoz nazaj v Banaue, kjer bomo imeli še nekaj časa za morebitne ugodne nakupe predvsem originalnih lesenih skulptur,….V Večernih urah se bomo s spalnim avtobusom spustili do Manile.
 1. DAN, 26.10.2018: MANILA – PUERA PRINCESA – SABANG
  V jutranjih urah bomo prispeli na avtobusno postajo v Manili, od koder se bomo odpeljali na letališče in poleteli na bujno zelen otok Palawan, v Puerto Princesso. Po pristanku sledi prevoz do bližnje ribiške vasice Sabang, kjer si bomo ogledali eno največjih podzemnih rek na svetu. Vkrcali se bomo na kanuje in se z njimi zapeljali v podzemne predele reke, ki se vijejo med votlinami, ki spominjajo na katedralo, ki jo je mati narava izklesala v svoji milijonski zgodovini. Seveda se bomo v kristalno čisti vodi lahko tudi skopali. Prevoz do Deep Jungle River Paradise Resort ali podobnega in nočitev.
 1. DAN, 27.10.2018: SABANG – EL NIDO
  Zajtrk. Sledi prevoz do cca 6 ur oddaljenega El Nida in namestitev v  Ced Villas ali podobni namestitvi iste kategorije. Nočitev
 1. – 11. DAN, 28. - 30.10. 2018: EL NIDO
  Prosto za uživanje na plaži, potapljanje, »snorkljanje«, ali za izlete s čolnom, kjer bomo spoznavali samotne otoke z rajskimi lagunami in belimi peščenimi plažami. Nočitev.
 1. DAN, 31.10.2018: EL NIDO – PUERTO PRINCESA – CEBU
  Po zajtrku bomo zapustili severni del otoka sin se odpeljali nazaj v Puerto Princeso, od koder bomo poleteli na otok Cebu. Prevoz do Cebu White Sands Resort and Spa ali podobnega. Nočitev.
 1. DAN, 01. 11.2018: CEBU:
  Zajtrk. Prosto za samostojne aktivnosti. Lahko pa se odločite za enega izmed naslednjih celodnevnih ogledov:

 - OBISK SOSEDNJEGA OTOKA BOHOL:
(zgodaj zjutraj prevoz iz hotela v pristanišče in prevoz s trajektom na Bohol. V Baclayaonu boste obiskali »kamnito« cerkev iz 16. stol., ki je ena najstarejših na Filipinih. Ne boste izpustili ogleda vasi umetnostnih obrti. Kasneje boste vstopili v tipično, tradicionalno boholsko kočo. Kosilo boste uživali med plovbo po reki Loboc – Loay, kjer boste občudovali vedno zeleno okolico. Med vožnjo boste opazovali najmanjše primate na svetu – opice tarsier. Ravno tako boste obiskali skupnost plemena Ati. Popoldan se boste povzpeli na enega izmed 1268 čokoladnih hribčkov, ki so tako tipični za Bohol in od koder se vam bo razodel pogled na čudovito pokrajino. Prevoz nazaj v pristanišče ter plovba nazaj na Cebu. Nočitev. Cena cca 50,00 EUR, (min 4 potniki).

- PLAVANJE S KITOVCI:
(po zgodnjem zajtrku vas bo v hotelu počakal predstavnik, ki vas bo odpeljal na turo s temi ogromnimi in prijaznimi velikani. Kitovce bose lahko opazovali z ladje, lahko pa boste z njimi tudi plavali, saj so nenevarni. Kosilo je ta dan vklopljeno v turo. Ta dan je namenjen tudi ogledu slapov Tumalog. Popoldan sledi prevoz nazaj v Cebu ter nočitev. Cena cca 55,00 EUR (min 2 potnika)

 1. DAN, 02.11.2018: CEBU – MANILA – POLET
  Zajtrk ter prosto do prevoza na letališče, od koder bomo poleteli v Manilo in v večernih urah nadaljevali s poletom v Evropo.
 1. DAN, 03.11.2018:
  Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč.

 

 

CENA ARNŽMAJA NA OSEBO: 1.915,00 EUR

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 10

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: Letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, lokalni prevozi, navedeni izleti, namestitev v dvoposteljni sobi v navedenih hotelih z zajtrki, lokalni angleško govoreči vodnik, omenjeni notranji leti ter organizacijski stroški. 

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: Dodatna hrana, pijača, storitve po vaših naročilih, napitnine


Datum Trajanje Storitev Cena

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.