Od Moskve do St. Petersburga

Skupinski odhod

  • Kategorija: Potovanje
  • Katalog: Križarjenje
  • Transfer: Letalo + ladja

Že od


KRIŽARJENJE OD MOSKVE DO ST. PETERBURGA

MS CHEKHOV 3*, 15.08.2017 – 25.08.2017

 

 

17.08. MOSKVA Izlet Kremelj in Katedrala

18.08. UGLITCH Izlet Uglitch

19.08. JAROSLAWL Izlet Jaroslawl

20.08. GORITSY Izlet Samostan sv. Cirila

21.08. KIŽI Izlet muzej lesene arhitekture

22.08. MANDROGI Ogled folklorne predstave

23.08. ST. PETERBURG Izlet St. Peterburg

24.08. ST. PETERBURG Izlet Ermitaž

25.08. ST. PETERBURG Izkrcanje in transfer do letališča ST. PETERBURG - LJUBLJANA

 

KABINA + LETALSKI PREVOZ + IZLETI + TRANSFERJI FIRST MINUTE REDNA CENA

Zunanja kabina z oknom 1.680 €

Cene veljajo pri minimalno 20 potnikih. Doplačilo za manjše število ljudi znaša 70 eur po osebi.

 

ZAKAJ KRIŽARJENJE OD MOSKVE DO ST. PETERBURGA?

* Tradicionalno skupinsko križarjenje

* Atraktiven itinerar in zanimive destinacije

* Nastanitev v zunanjih kabinah z oknom na glavni palubi

* 10x Polni penzion na ladji

* Vključen letalski prevoz in vsi transferji

* Vodeni izleti v slovenščini

 Dodana vrednost: križarjenje je vsebinsko obogateno s predavanji slovenskega vodnika.

Cenik:

1. DAN: LJUBLJANA – MOSKVA

V dopoldanskih urah polet potnikov z letališča JP Ljubljana (ali bližnjega letališča) proti Moskvi. Po pristanku prevoz do ladje in vkrcanje. Sledi prvo spoznavanje ladje, večerja in nočitev.

2. DAN: MOSKVA

Zajtrk na ladji. Dan namenjen ogledu veličastne ruske prestolnice in njenih znamenitosti. Zapeljali se bomo po mestu in ob rdečem kremeljskem obzidju, izza katerega nas bodo spremljale zlate kupole najstarejših moskovskih cerkva, vse do Rdečega trga. Obdajajo ga imenitne stavbe iz preteklih stoletij kot je denimo pisana cerkev Vasilija Blaženega, najbolj prepoznavna stavba v Moskvi. Spoznali bomo tudi znano blagovnico Gum. Popoldne bo namenjeno samostojnim sprehodom. Zvečer predlagamo obisk znamenitega moskovskega cirkusa (doplačilo). Povratek na ladjo. Večerja in nočitev.

3. DAN: MOSKVA

Zajtrk na ladji. Dopoldne se bomo podali v moskovski Kremelj, ki s svojimi palačami in cerkvami predstavlja zgodovinsko jedro mesta. Sprehodili se bomo do cerkve Marijinega vnebovzetja, kjer so nekoč kronali ruske carje, pa mimo kremeljske palače, videli pa bomo tudi carski zvon, enega največjih na svetu, in veliki carski top. Ob doplačilu se boste lahko podali še na voden sprehod po ulici Arbat ali na izlet z ladjico po reki Moskwa.

4. DAN: UGLITCH

Zajtrk na ladji. Zjutraj plovba do mesta Uglitsch, ki spada med starejša ruska mesta in ga je car Ivan Grozni razglasil za enega najlepših ruskih mest. Tu je bilo tudi zadnje bivališče njegovega sina, carjeviča Dimitrija. Mestece ima krasen kremelj z enimi najlepših ruskih cerkva kot je cerkev sv. Dimitrija. V preteklosti je bilo tako bogato, da so kovali celo lasten denar. Večerja in nočitev.

5. DAN: JAROSLAWL

Zajtrk in kosilo na ladji. Popoldne si bomo ogledali mesto Jaroslawl, še en biser starih ruskih mest, ki ga je leta 1010 ustanovil princ Yaroslav. Mesto velja za eno najstarejših podeželskih mest in spada pod znameniti Zlati prstan. Ogledali si bomo mestne znamenitosti, med njimi mestno hišo, samostan, ki velja za najpomembnejšo stavbo v mestu, cerkev sv. Ilije, gledališče Volkov, ki velja za eno najstarejših v Rusiji, na voljo bo tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta. Po končanih ogledih se bomo vrnili na ladjo.

6. DAN: GORITSY

Na obali Belega jezera stoji mestece Goritsy, tipična ruska vas, ki jo bomo obiskali danes. Slovi po zelo starem ženskem samostanu, mi pa bomo obiskali samostan sv. Cirila, nekoč drugi največji ruski samostan, ki nas bo popeljal nazaj v rusko zgodovino. Popoldne nadaljevanje plovbe po 300 km dolgem kanalu Volge, ki povezuje notranjost Rusije z Baltskim morjem.

7. DAN: KIŽI

Zajtrk na ladji. Zjutraj plovba po jezeru Onega, drugem največjem jezeru v Evropi, do otočka Kiži, ki je danes pravi muzej na prostem in je s 150.000 obiskovalci letno eden najbolj obiskanih muzejev v tem delu Rusije. Na otoku se nahaja več kot 80 različnih lesenih zgradb (kmečke hiše, cerkev, mlini na veter ...), ki so jih sem prinesli iz severne Rusije. Zanimivo, vse so zgrajene brez žebljev! Kraj spada tudi pod UNESCO-vo zaščito. Povratek na ladjo, večerja in nočitev.

8. DAN: MANDROGI

Zajtrk na ladji. Zjutraj plovba po Nevi in ob južnem delu Ladoškega jezera do slikovite vasice Mandrogi, ki je hkrati muzej na prostem in prikazuje življenje iz ruske preteklosti. V primeru lepega vremena se bomo udeležili tudi folklorne predstave. Popoldne nadaljevanje plovbe po reki Svir.

9. DAN: ST. PETERBURG

Zajtrk na ladji. Zjutraj se bomo podali na ogled tega elegantnega mesta ob reki Neva, ki velja za eno najlepših evropskih mest. Med glavne znamenitosti sodijo monumentalni Zimski dvorec, nekoč sedež ruskih carjev, katedrala Sv. Izaka, Petropavlovska trdnjava, pa »revolucionarna« križarka Aurora in sedež Admiralitete. Popoldne prosto za samostojne sprehode. Po želji se boste lahko podali na izlet v Carskoje selo (Puškinovo), kjer stoji znana Katarinina palača s sijajnimi stopnišči, dvoranami in saloni, ter z znamenito jantarjevo sobo s stenami, obloženimi z jantarjem. Povratek na ladjo. Večerja in nočitev.

10. DAN: ST. PETERBURG

Zajtrk na ladji. Dopoldne obisk enega izmed najpomembnejših svetovnih muzejev, Ermitaža, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin z vsega sveta. Popoldne predlagamo obisk najbolj znane ulice Nevski prospekt, na kateri so številne restavracije, trgovine in trgi, ali pa izlet v Peterhof (doplačilo), kjer se nahaja ena najsijajnejših in najbolje ohranjenih podeželskih palač carske družine Romanovih, obdana z enim največjih in najslikovitejših parkov, zaradi česar mu pravijo tudi ruski Versailles. Po želji se boste lahko podali tudi na mini križarjenje po številnih mestnih kanalih.

11. DAN: ST. PETERBURG – LJUBLJANA

Zajtrk na ladji. Dopoldne izkrcanje in prevoz do letališča, od koder bomo poleteli proti Ljubljani (bližnjemu letališču).

 

Cena vključuje: povratni letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče – Moskva in St. Peterburg – Ljubljana/bližnje letališče, letališke pristojbine, transferje (letališče Moskva-ladja-letališče St. Peterburg), 11-dnevno križarjenje z ladjo MS Chekhov 3*, nastanitev v zunanji kabini z oknom (glavna paluba/main deck – zadnji del ladje), 10x polni penzion na ladji, vodene izlete po programu, kapitanov coctail dobrodošlice, obisk kapitanovega mostu, večerni zabavni program, slovensko spremstvo (spremljevalec bo prisoten pri min. 20 prijavljenih potnikih), ruski vizum (za rezervacije opravljene do 30.09.2016), organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: dodatnih izletov (Peterhof, Carskoje selo, nočni ogled Moskve), ostalih pijač (alkoholnih in brezalkoholnih), ki jih naročite v baru/restavraciji, napitnin za ladijsko osebje.

Doplačila po želji ob prijavi:

-ruski vizum 85 €,

-kabina na glavni palubi (main deck – sredinski del ladje) 80 €

-kabina na srednji palubi (upper deck) 130 €

-kabina na zgornji palubi (boat deck) 280 €

-enoposteljna kabina na srednji palubi (upper deck) na povpraševanje

-dodatni izleti (dodatne izlete je obvezno potrebno rezervirat in plačat pred odhodom, slovensko vodenje ob min. 20 potnikih, sicer angleško): Peterhof Park 55 eur, Carskoje selo 62 eur, nočni ogled Moskve z metrojem 42 eur.

 

Informacije o ladji MS Chekhov 3*+:

Leto izgradnje: 1978 | Leto obnove: 2012 | Št. potnikov: 220 | Št. kabin: 119 (vse zunanje z oknom)

Dolžina: 116m | Širina: 17m | Št. palub: 3

Ponudba na ladji: restavracija Panorama (zgornja paluba), 2 bara (eden z bazenom), manjša knjižnica, trgovina s spominki, lepotni salon, savna, prostor za sončenje, salon/lounge.

Kabine: vse kabine so zunanje z oknom, privatna kopalnica (tuš, wc), klimatizirane, TV, radio. Velikost kabine od 9-11m2, junior suite od 20-25m2.

Prehrana na ladji: zajtrk v samopostrežni restavraciji, kosilo in večerja streženo.Datum Trajanje Storitev Cena

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.