Tajska

bangkog, sever Tajske in počitnice na Slonjem otoku

Že od


TAJSKA – KOH CHANG

 

 Iz angelskega mesta, skozi divjino džungle, do otoka Koh Chang

 

 

1. DAN:
POLET IZ ENEGA IZMED BLIŽNJIH LETALIŠČ – točne čase preverite v agenciji.

2. DAN:
Pristanek v Bangkoku, glavnem mestu Tajske. Prevoz do hotela, namestitev, prosto za počitek. Po želji se zvečer lahko podate na razvpiti Patpong – rdečo četrt Bangkoka in nočni bazar. Nočitev.

3. DAN:
Po zajtrku se bomo vkrcali na tipično tajsko "dolgorepo" ladjico in se popeljali po slikovitih kanalih - klongih, kjer bomo spoznavali pestrost in raznolikost bangkoškega življenja na reki. Med potjo se bomo povzpeli na mogočen Tempelj jutranje zore – Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi ogled Bangkoka, angelskega mesta, kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača nas bo osupnila s svojimi impresivnimi stavbami, skupaj z Wat Phra Kaewom - Templjem Smaragdnega Bude, ki je znan kot najlepše in najpomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Ogledali si bomo zanimivo tržnico cvetja in sadja in nato še najstarejši bangkoški tempelj - Wat Pho, kjer veličastni in enormni (46 m) Buda v nirvani sproščeno počiva. Povratek v hotel in nočitev.

4. DAN:
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede ali nakupe do večernega prevoza na železniško postajo v Bangkoku, od koder bomo s spalnim vlakom (lahko tudi s spalnim avtobusom) nadaljevali pot proti drugemu največjemu tajskemu mestu, 695 km oddaljenemu Chiang Maiu.Lahko pa se odločite za doplačilo - - za celodnevni izlet v Kanchanaburi. Najprej bomo obiskali plavajoče tržnice Damnoen Saduak. Peljali se bomo mimo številnih solin in plantaž kokosa. Ob prihodu na plavajoče tržnice Damnoen Saduak se bomo vkrcali na čoln, s katerim bomo po kanalih zapluli v osrčje plavajoče tržnice, spoznavali raznovrstno tropsko sadje in tradicionalno življenje ob reki. Pot bomo nadaljevali proti opevanemu zgodovinskemu mostu na reki Kwai in se za konec ustavili še v zgodovinskim memorialu posvečenem graditeljem železnice smrti. Povratek v Bangkok in polet v Chaing Mai– doplačilo 85,00 EUR, vključno z dodatno nočitvijo v hotelu

5. DAN:
Zjutraj prihod v »Vrtnico severa«, kakor radi imenujejo Chiang Mai, ki se razprostira ob reki Ping, prevoz do hotela Pornping ali podobnega in namestitev. Ogledali si bomo tempelj –- Wat Phra Thart, ki leži na gori Doi Suthep in je znan kot simbol Chiang Maia. Sledi obisk kraljestva tigrov – vstopnino cca 15 EUR plača vsak sam. Ustavili se bomo še v tovarnicah, kjer še vedno ročno tkejo svilo, izdelujejo senčnike, izdelke iz lesa, ratana in keramike ter v brusilnici dragih kamnov. Povratek v hotel ter nočitev.

6. - 7. DAN:
Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se bomo iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder bomo pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen in v njihovih lesenih kolibah tudi povečerjali in prenočili. Naslednji dan zjutraj nas čaka nekaj urna hoja, nato pa ježa na simpatičnih slonih ter nadaljevanje hoje do plemena Karen. Kareni izhajajo iz Burme in so od gorskih plemen najštevilnejši. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane. Po tipični plemenski večerji bomo sredi vasi posedli okrog ognja. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle in morda celo skrivnostnim legendam vaškega vrača. Po zajtrku pa pot pod noge in hop na bambusove splave, s katerimi se bomo spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer nas bodo čakali džipi, ki nas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Namesto tridnevnega trekinga se lahko odločite tudi za naslednji program, ki pa je za 95,00 EUR dražji - slovenski spremljevalec gre tja, kamor gre več potnikov:

6. DAN: Po zajtrku se boste odpeljali do slonjega kampa, kjer vas čaka nekaj urna ježa na teh simpatičnih velikanih po okoliški džungli. Po prijetni ježi se boste z bambusovimi splavi spustili po reki Mae Tang do mesta, kjer vas bodo pobrali džipi in vas odpeljali nazaj do Chiang Maia. Nočitev.

7. DAN: Zajtrk in obisk živalskega vrta, ki velja za najlepšega na Tajskem. Povratek v hotel in nočitev. Lahko pa se odlopite tudi za celodnevni tečaj tajske kuhinje. Najprej se boste odpravili na tržnico in izbrali sveže sestavine, s katerimi boste s pomočjo veščih kuharjev pripravili nekaj okusnih tajskih dobrot. Povratek v hotel in nočitev.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8. DAN:
Zajtrk in prosto za samostojne oglede mesta. Nočitev.Za doplačilo 55,00 EUR možnost celodnevnega izleta v Chiang Rai, ki leži v srcu Zlatega Trikotnika, ob tromeji Laos, Myanmar (Burma) in Tajska. Najprej se bomo ustavili v vasici plemena Padong, bolj znanega po imenu »dolgovrati Kareni«. Padongi vsem ženskam v plemenu že kot malim deklicam okoli vratu obešajo obroče, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Nato se bomo odpeljali k obrežju velike mejne reke Mekong, kjer nas bo čakalo kosilo. S čolni se bomo zapeljali do tromeje Tajska, Burma in Laos, kjer bomo tudi pristali in se podali na krajši sprehod. Če bomo imeli dovolj časa bomo obiskali še najbolj severno mestece na Tajskem - Mae Sai, ki leži ob tajsko-burmanski meji in slovi po ugodnih nakupih. Prevoz nazaj v Chiang Mai in nočitev.

9. DAN:
Zajtrk in prevoz na letališče, polet v Bangkok. Prevoz po cesti do Trata nato pa z ladjico do otoka Koh Chang. Prevoz do hotela in namestitev.

10. - 13. DAN:
Zajtrk. Nameščeni bomo v prijetnem hotelu, kjer nas bo nežna melodija južnokitajskega morja zazibala v prijeten sen. Privoščili si bomo zaslužene počitnice ob toplem morju, primernem za plavanje, ribolov, kot tudi za potapljanje in občudovanje podvodne favne in flore. Ponuja se nam tudi možnost individualnih izletov po otoku, na katerem je veliko naravnih in zgodovinskih zanimivosti, ali pa obisk bližnjega nenaseljenega arhipelaga, ki je razglašen za narodni morski park. Na Koh Changu bomo preživeli nepozabne dni pod vročim tropskim soncem, kjer se lahko zatečeš v prijetno hladno okrilje visokih kokosovih palm.

14. DAN:
Zajtrk. Zapustili bomo hotel in se odpeljali na letališče v Bangkoku in nadaljevali polet proti Evropi.

15. DAN: PRISTANEK NA ENEM IZMED BLIŽNJIH LETALIŠČ – točne čase preverite v agenciji.

 

DATUMI ODHODA: 20.04.2018,

CENA ARANŽMAJA po osebi v hotelih osnovne turistične kategorije:

* 10 potnikov: 1599,00 EUR

* 15 potnikov: 1549,00 EUR

* 20 potnikov: 1489,00 EUR

CENA ARANŽMAJA po osebi v hotelih 4****: + 100,00 EUR

 

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 150,00 EUR oziroma 240,00 EUR pri hotelih 4* 

POPUST ZA OTROKA OD 2 DO 12 LET V SOBI S STARŠI: 145,00 EUR

 

V CENO ARANŽMAJA JE VKLJUČENO: naveden letalski prevoz, letališke pristojbine, prevozi s spalnimi vlaki ali avtobusi, minibusi, »pick up« džipi in ladjo po Tajski, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v hotelih turistične kategorije (razen na trekingu), zajtrki in navedeni obroki, ogledi, vstopnine, na trekingu polni penzion, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca pri skupinskih odhodih ter organizacijski stroški.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine 25,00 EUR, nezgodno zavarovanje.

Časi poletov so okvirni in jih prevoznik lahko spremeni. Splošni pogoji in navodila za potovanja so sestavni del aranžmaja in so na voljo v agenciji.

 


Datum Trajanje Storitev Cena

Prosimo, navedite vse udeležence potovanja. Da vam lahko ponudimo morebitne popuste za otroke, navedite tudi njihovo starost.